theluxuriousmama.se

Planera din ekonomi i förväg

Ibland kan det vara tufft att få ekonomin att gå ihop när man har blivit mamma för kanske första gången. Det är mycket som ska inhandlas när en ny familjemedlem anländer och självklart vill man ha det bästa. Det kan helt enkelt bli väldigt mycket utgifter på en och samma gång. En bra barnvagn kostar många tusen, men investerar man i att köpa en rejäl vagn från början så kommer den att fungera lika bra till nästa syskon. Märkes och kvalitetsvagnar har också ett bra andrahandsvärde och man kan få tillbaka lite av de kronor man la vid köptillfället. Det kommer helt enkelt att bli dyrt en tid efter att man blivit förälder och du kommer också att få betydligt mindre tid för dig själv.

Res utomlands och skäm bort dig själv

Något som är smart att göra innan det första barnet kommer är att resa utomlands. Skämma bort sig själv med en härlig solsemester innan den där jobbiga och tunga perioden kommer. När man väl är en familj på fler personer så blir semestrarna både dyrare och med mindre fokus på dig som vuxen. Så varför inte resa iväg nu medan du kan?

Något att tänka på är att planera din ekonomi i förväg och se till att det inte blir några problem när väl alla utgifter inför barnet kommer. Även när ni sitter där i värmen så är det bra att ha koll och kanske inte betala med sitt vanliga bankkort med tanke på vad som kan hända utomlands. Därför kan det vara bra att skaffa sig ett kreditkort just för utlandssemestern, som säkrar inför en eventuell kapning av ditt bankkort. Bank Norwegian erbjuder ett kostnadsfritt kreditkort med 45 dagars räntefri kredit. Du samlar dessutom du poäng vid varje varuköp du gör med kreditkortet, alla flygresor med Norwegian och dessutom ingår reseförsäkring. Ett bra val inför semestern helt enkelt.

Planera inför föräldrapenningen

För att vara ännu mer förberedd är det viktigt att vara insatt i reglerna kring föräldrapenningen i god tid innan det väl är dags för barn. För att få en så hög inkomst som möjligt under föräldraledigheten så gäller det att du har jobbat mycket innan, då föräldrapenningen baseras på hur mycket du tjänar när barnet föds. Har du en återkommande övertidsersättning utöver din månadslön så räknas även denna in. Dock måste mamman haft inkomst under de 240 dagarna innan barnets föds. Hos privataaffarrer.se kan du läsa mer om hur föräldrapenningen fungerar.

Copyright Themeglory. All rights reserved. | Powered by Themeglory