theluxuriousmama.se

När du behöver en stund för dig själv

Att bli förälder är det största och mest omtumlande som händer i livet. Plötsligt så har man inte bara sig själv och sina egna behov att se efter, utan också en liten plutt som man ska rå om. Hur underbart och härligt det än är att bli mamma så kan det också vara riktigt jobbigt i perioder. Om babyn inte sover på natten eller om hen får kolik. Det är tufft för de flesta och då kan det vara viktigt att få några timmars återhämtning för att ladda batterierna igen.

På Japanska Yasuragi Spa ute på Hasseludden så finner du den lugna miljön som kan behövas efter vaknätter, samt de behandlingar som gör under för en trött och sliten mammakropp. Vissa kan ha svårt att lämna sin lilla över natten den första tiden, på Yasuragin så finns det olika dagserbjudanden, perfekt för den nyblivna mamman som behöver någon timme för sig själv.

Om tiden är knapp så kan man boka endast en valfri behandling. Det finns olika alternativ att välja mellan bland annat en massageform som kallas Shiatsu eller varför inte välja den populära bambumassagen. Det finns också oändligt massa ansiktsbehandlingar och kroppsbehandlingar att välja mellan. Det finns också flera återhämtningsbehandlingar och vad kan passa bättre för en trött och sliten småbarnsmamma, välj mellan behandlingar som;

Infraröd värmebehandling som är en behandlingsform utvecklat i Japan. Under behandlingen ligger du på en bädd omgiven av infraröda ljus. Den ska sedan ge dig bättre immunförsvar, lindring av smärtor i lederna samt mjuka upp eventuella muskelspänningar. Det är heller inte dumt att behandlingen sägs rensa ut toxiner som samlats upp i kroppen, ökar kaloriförbränningen samt reducerar celluliter.

Floating måste vara varje stressad själs dröm. I ett alldeles eget floatingrum får du ligga avslappnad, omgiven av det salta varma mineralrika vattnet, skön musik i ett mörkt rum med alldeles egen stjärnhimmel. Det går också att välja utan musik eller att ha det ljust i rummet. Valet är ditt. En timme med floating sägs motsvara en hel natts djupsömn i återhämtning för kroppen. Forskning visar också att floating verkar smärtlindrande och minskar stresshormonerna i kroppen.

Nytt på Yasuragi och dessutom världspremiär för den nya behandlingen Wellness massage air som är en alldeles unik behandling. Du ligger tyngdlös i luften med hjälp av elastiskt rött tyg som fästs med rep i taket. Under specialkomponerad musik så får du uppleva en alldeles meditativ och avkopplande behandling. Den börjar med en fotmassage och efterföljs av handochnackmassage och avslutas sedan med en avkopplande huvudmassage. Under tiden som massageterapeuten masserar så får ryggen en lätt massage av det elastiska typ som omger kroppen.

Hanakasumi som betyder ”blomblad för vinden” på japanska är en avkopplande kroppsbehandling med inspiration från den japanska badritualen, här får du njuta av en varm kroppspeeling som följs av fotmassage och akupressur. Peelingen innehåller nyttiga enzymer från frukten Papaya. Behandlingen avslutas med en helt underbar avslappnande massage med näringsrikt sheasmör som också innehåller den väldoftande japanska körsbärsblomman.

Copyright Themeglory. All rights reserved. | Powered by Themeglory